Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus

38 vietuitori, viata de obste

Hram: Adormirea Maicii Domnului, Izvorul Tamaduirii, Sfintii Martiri Brancoveni

Acces: DN1, E68, Fagaras, com. Voila, ramificatie DL com. Sambata de Sus (13 km);

Staret: arhim. Ilarion Urs

Cazare: 250 locuri

Manastirea Brancoveanu de la Sambata de sus este una din cele mai cunoascute asezaminte monahale din tara noastra. Ctitorie brancoveneasca si monument de arhitectura, vatra de spiritualitate ortodoxa si de cultura, aceasta se remarca atat prin valoarea istorica a intemeierii ei, cat si prin dezvoltarea uimitoare din ultimele decenii, care i-a crescut prestigiul si a diversificat mult obiectivele de interes duhovnicesc, cultural si turistic.

Cladirile adapostesc pe latura nordica noua biserica, cu hramul Sfintii Martiri Brancoveni, turnul-clopotnita, staretia si chilii, iar pe cea sudica, trapeza, chilii, casa domneasca, biblioteca si muzeul.

Muzeul detine un valoros patrimoniu: colectia de carte veche, documente si manuscrise, colectiile de arta bisericeasca (iconografie, vesminte liturgice, obiecte de cult), cea numismatica si de etnografie. In afara incintei, in imediata apropiere, Mitropolitul Antonie Plamadeala a ridicat Academia Sambata – spiritualitate, cultura, arta, stiinta (inaugurata in 2005), cladire impunatoare, avand sala de conferinte, trapeza si numeroase camere pentru cazare, centru international capabil sa gazduiasca simpozioane, conferinte, cursuri, tabere si alte activitati religios-culturale.

Manastiri Manastiri Transilvania Transilvania

Related Listing

Place Your Review

Rate this place by clicking a star below :

Send To Friend

Verificare cod
captcha image

Send Inquiry

Verificare cod
captcha image

CONTACT

Str. Nicolae Balcescu, nr. 4, Suceava
J 33/436/23.07.1997; CUI: 9642373
Licenta de turism: TO 7569/05.04.2016
Brevet de turism: 16856/30.07.2010
Polita de asigurare: seria I,nr. 43888 / 17.03.2017